Rentiranje vozila u rent a car-u

Rentiranje vozila preko rent a car agencije nije previše zamršeno, ali nije na odmet da se upoznate sa celokupnim procesom koji se tu odvija. Ukoliko rentirate vozilo u inostranstvu, poželjno bi bilo da analizirate propise i procedure koji tamo važe. To u današnje vreme uopšte nije teško, dovoljno je samo da imate pristup internetu. Najbolje bi bilo da pronađete neki portal sa ponudom više rent a car agencija, da biste na jednom mestu mogli da uporedite cene i uslove više agencija. Ukoliko, pak, ovo ne učinite, nemojte da previše brinete. Ako putujete avionom, na skoro svakom aerodromu postoje predstavništva raznih rent a car agencija, kao što postoji i rent a car Beograd aerodrom, što znači da ćete na licu mesta videti ponudu i doneti odluku. Ipak ste se odlučili da se držite interneta? Onda je bitno naglasiti da rezervaciju i plaćanje izvršite pre nego što uopšte krenete na putovanje, da biste izbegli sve moguće nesuglasice i probleme kad dođete po vozilo. Ukoliko imate neke nejasnoće, obavezno pošaljite mail sa pitanjima rent a car agenciji, da biste ih razjasnili.

rent-a-car-beograd

Uglavnom su najbitnija pitanja koja se tiču ove tematike, na primer, gde se preuzimaju vozila, u koje vreme, da li vozila imaju neku dodatnu opremu, koji su uslovi oko vraćanja vozila, itd. Takođe, uzmite u obzir da u pojedinim državama postoje određena ograničenja koja se odnose na godine starosti vozača koji iznajmljuje vozilo. Obavezno se raspitajte o ovome, pogotovo ako imate manje od 25, ili više od 70 godina, zato što za ove kategorije vozača rent a car agencije u inostranstvu uglavnom naplaćaju dodatne troškove.

rent-a-car-aerodrom-beograd

Ono što je takođe bitno naglasiti je das a sobom morate imati kreditnu karticu koja ima dovoljno sredstava, da bi rent a car agencija mogla da na njoj izvrši rezervaciju depozita. Upoznajte se i sa saobraćajnim propisima koji važe u zemlji u koju putujete, da li je potrebno da posedujete međunarodnu vozačku dozvolu, kojom stranom puta se vozi, itd. Ovo je pogotovo bitno da proverite na vreme, da se ne biste iznenadili tokom boravka u određenoj zemlji, jer se može desiti da su saobraćajna pravila u toj zemlji osetno drugačija nego kod nas. Upoznajte se i sa cenama goriva, zato što ovo može potencijalno da bude najveći deo troška.