Kako da postignete lepši izgled usana

Svi mi se ponekad osećamo nesigurno zbog svog izgleda. I pitali smo se koje su nam opcije za rešenje tog problema. Estetska hirurgija pruža privid da je moguće magično rešiti svaki problem koji imamo na licu ili telu. Povećanje grudi, zatezanje lica, liposukcija, zatezanje stomaka…

estetsko-povecanje-usana

Plastični hirurzi u moderno vreme mogu da utiču na modifikaciju raznih delova tela i celokupnog izgleda. Međutim, jedan od najpopularnijih, ako ne i najpopularniji zahvat od svih jeste povećanje usana. Pre nego što se odlučite na ovakav postupak, morate da znate neke stvari, da biste doneli pravu odluku. Povećanje usana predstavlja estetsku intervenciju, odnosno zahvat kojim se vrši ubrizgavanje određenih supstanci (tzv. filera), koje utiču na to da se postigne izgled usana koji je lepši i puniji. Hirurg posmatra odvojeno gornju i donju usnu, koriguje ih posebno, nekad čak i različitim tehnikama. Rezultati do kojih se dolazi ovim postupkom su i više nego zadovoljavajući, toliko da su u nekim zapadnim zemljama i drugi lekari, pored estetskih hirurga, počeli da se bave ovim zahvatima (kao npr. stomatolozi). Estetski standard je da odnos između gornje i donje usne treba da bude 40:60 ili pola-pola.

povecanje-usana

Da biste procenili koji bi odnos usana bio najbolji za vas, možete da uzmete vašu fotografiju i izmerite visinu svake usne i na taj način utvrdite koju biste hteli da korigujete. Međutim, najbolji način je konsultacija sa estetskim hirurgom, koji će vam dati preporuku i svoje mišljenje o povećanju usana, uzimajući u obzir celokupno stanje i izgled lica. Stručnim rečnikom, estetski hirurg mora da ubrizga izuzetno tanke linije ili tačkice u koncizno određenu dubinu tkiva, da bi se postigao što kvalitetniji i lepši izgled. Ubrizgavanje filera je tehnika kojom se stvaraju nepravilnosti, odnosno neravnine na usnama. Da biste se bolje informisali, od vašeg estetskog hirurga tražite informacije o fileru koji bi koristio za povećanje usana. Ovo je izuzetno bitno, ukoliko biste posle nekog vremena ponovo bili zainteresovani za povećanje usana. U današnje vreme je primetno da mnoge devojke i žene preteruju sa povećanjem usana. Znajte da usne koje imaju veliku količinu filera u sebi ne mogu da se pomeraju prirodno i izgledaju veoma veštački, što je u suprotnosti s osnovnim načelom estetske hirurgije, a to je korigovanje tela i lica uz što prirodniji izgled. Zato, nemojte da preterujete sa željama, za početak se odlučite za manju količinu filera, a ukoliko postoji potreba, uvek se može dodati veća količina.