Rentiranje vozila za zimsku vožnju

Što se zimske vožnje tiče, većinu vozača ovo asocira na zamenjivanje letnjih guma sa zimskim, kao i na proveravanje antifriza. One koji rentiraju vozila ovo ne brine nešto preterano, pošto su zime u Srbiji blage i saobraćajnice u većim gradovima su prohodne. Još pogotovo ako se vozilo iznajmljuje u rent a car agenciji. Međutim, ukoliko planirate da idete na planinu na zimovanje ili na neki duži put, morate da uzmete u obzir još neke kriterijume. Najbitnija apsolutno je bezbednost na putu.

rentiranje-vozila-zimi

Da bismo to ostvarili, pored svega je bitno da u vožnji imamo odgovorne i pažljive vozače. Pored kvaliteta samih vozača, jako je bitno da vozilo poseduje kvalitetne zimske gume, lance za sneg (za putovanje na planinu), održavanje brzine koju prilagođavate stanju na putu i održavanje rastojanja među vozilima. Da bi se olakšala vožnja u periodima kada vreme nije idealno, koriste se različiti pomoćni sistemi. Jedan od takvih sistema je ABS sistem, odnosno sistem pomoću kog se sprečava blokiranje kočnica. Ovaj pomoćni sistem je u današnje vreme postao neizostavni deo opreme automobile. Zašto ga je bitno imati? Prvenstveno zbog toga što sprečava proklizavanje vozila prilikom naglog kočenja. Pored ovoga, bitan pomoćni sistem je i ESP sistem, odnosno sistem za kontrolu elektronske stabilnosti.

rent-a-car-preko-zime

Ovaj sistem posmatra ugao skretanja volana sa uglom skretanja vozila, i ukoliko je odstupanje preveliko aktivira kočnice i usmerava vozilo u odgovarajućem pravcu. DCS sistem je pomoćni sistem koji se koristi za pomoć prilikom kočenja na nizbrdici, čime se vozaču olakšava kočenje i eliminiše rizik od proklizavanja. Takođe, pogon na sva četiri točka je poželjan za vožnju u lošim vremenskim prilikama, zbog svoje stabilnosti, ali ni ovakva vozila ne mogu bez kvalitetnih guma i odgovornih vozača. Ukoliko ste zainteresovani za rentiranje vozila koje ćete voziti u zimskim uslovima, potrebno je da detaljno analizirate ponudu vozila koja postoji na sajtovima rent a car Beograd agencija. Nakon što se izabrali željeno vozilo, izvršite rezervaciju i uživajte u vožnji!