Apartmani ili hoteli u Beogradu?

Turisti koji dolaze u Beograd uglavnom ne znaju da li da smeštaj u kome će boraviti tokom svoje posete glavnom gradu bude hotel ili apartman. Da bi pokušali da otklonimo sve nejasnoće, u ovom tekstu ćemo analizirati par faktora, na osnovu čega ćete moći da donesete odluku. Što se tiče plaćanja, kod apartmana plaćate sam apartman, dok u hotelima plaćate uslugu po osobi. Postoji mogućnost da ćete neke apartmane takođe da plaćate drugačije, u zavisnosti od toga koliko osoba će boraviti u njima, ali se mora uzeti u obzir da je i u ovoj situaciji apartman kao smeštaj u Beogradu jeftinija varijanta.

apartmani-u-beogradu

Što se tiče vremena tokom kojeg ćete koristiti hotelsku sobu ili apartman, ovaj faktor je u suštini isti kod obe vrste smeštaja – sve zavisi od vašeg dogovora sa vlasnicima. Prednost apartmanskog smeštaja svakako je ta što ćete se osećati kao u svom domu. Većina apartmana je opremljena kuhinjama, što je izuzetno bitno naglasiti. Takođe, imaćete svoj mir i kutak za rad i odmor po povoljnoj ceni, dok hotelska soba ne samo da je skuplja varijanta, već je uglavnom monotona i bezlična.

smestaj-u-beogradu

Još jedna od prednosti apartmana je da, na primer, možete dočekivati goste u njima, dok je u hotelskoj sobi to, u suštini, neizvodljivo. Apartmanski smeštaj se pokazao kao najbolji vid smeštaja za sledeće kategorije korisnika:

  • Porodice – ukoliko ste se odlučiti na put sa celom porodicom, apartmanski vid smeštaja će vam uštedeti dosta novca, a decu je moguće smestiti u krevete namenjene njima, ukoliko ih na vreme rezervišete;
  • Grupe – ukoliko ste se odlučili da putujete u grupi, i sa tom grupom želite da boravite par dana u nekom gradu, realnije je da ćete potražiti apartmane sa više soba nego da rezervišete svakom po sobu u hotelu, jer su uštede kroz apartmanski smeštaj grupa ogromne;
  • Poslovni ljudi – ukoliko često odlazite u neki grad poslom, ovaj vid smeštaja vam može biti savršen, a posle određenog vremena vlasnik apartmana može da vam ponudi i određeni popust.
  • Privremeno preseljenje – ukoliko renovirate stan ili se selite iz njega, a nemate kod koga da budete u periodu tranzicije, najjeftinije rešenje je boravak u apartmanskom smeštaju.

 

Još jedna od stvari koje apartmani imaju a hotelske sobe ne je pristup internetu velike brzine, televiziji sa velikim brojem kanala, itd.