Kako reklamirati nekretnine na internetu?

1044 views 3 Comments

Kako reklamirati nekretnine na internetu?

Društvene mreže, kao alat marketinga, su se pokazale kao odlične za skoro sve grane u biznisu, a još bolji rezultat u sferi nekretnina. Njihov uticaj na vaš biznis u ovoj oblasti može da se ogleda u više uspešno realizovanih poslova i na još bolju komunikaciju sa klijentima. Po nedavnom sprovedenim istraživanjima koja se tiču korišćenja društvenih mreža za promovisanje nekretnina, ističe se da se društvene mreže koriste najviše za povećanje vidljivosti biznisa, potom za izgradnju odnosa i umrežavanje, besplatno oglašavanje i za promovisanje oglasa. Danas postoji mnoštvo društvenih mreža koje imaju različiti koncept i status na internetu.

promocija-poslovanja-na-internetu

Zato se možda pitate – a koje društvene mreže onda koristiti? Generalna preporuka je – na najveće i najkorišćenije, a pogotovo ukoliko su sfera vašeg biznisa nekretnine Beograd, nekretnine Novi Sad ili generalno nekretnine u Srbiji. Stoga, prvo ćemo se osvrnuti na najveću društvenu mrežu, odnosno Facebook. Ovu društvenu mrežu je dobro koristiti zato što preko stranice vaše firme na njoj možete da povećate saobraćaj ka vašem sajtu, a takođe možete da ostvarite direktan kontakt sa vašim potencijalnim kupcima. Bitno je da na najbolji način promovišete vašu ponudu i neke interesantne informacije o vašoj firmi, upravo kroz tu stranicu. Preporuka je da ne pretrpavate stranicu sa informacijama koje su bitne samo onim ljudima koji su zainteresovani za kupoprodaju nekretnina, nego da najviše dvaput nedeljno objavite sadržaj koji se tiče specifične nekretnine, a da ostalim danima delite sadržaj koji će biti interesantan širem auditorijumu (dakle, ne samo „sigurnim“ kupcima). Na taj način ćete biti u konekciji sa trenutnim kupcima, ali i sa potencijalnim kupcima.

prodaja-nekretnine

Nakon Facebook-a, korisno je koristiti Linkedin kao mrežu za predstavljanje vašeg sadržaja potencijalnim kupcima. Linkedin je profesionalna mreža, koja iz godine u godinu beleži snažan rast, te zbog toga predstavlja idealno mesto za razmenjivanje informacija. Imajući u vidu da na ovoj mreži postoji mnogo grupa koje se bave nekretninama, može da vam posluži i kao mesto za razmenu poslovnih informacija i nalaženje inovacija u ovoj oblasti. Google+ je izuzetno cenjena društvena mreža što se tiče marketinga. Zašto? Jednostavno – zato što je u vlasništvu Google-a, a kako većina nas koristi Google pretragu u svakodnevnom korišćenju interneta, jasno je da će Google objavama na svojoj mreži dati prednost i bolje indeksiranju u odnosu na objave sa drugih društvenih mreža. Što se Twitter-a tiče, bitno je da animirate publiku i da dobijete angažovane pratioce. Bilo bi izuzetno dobro da kreirate sopstveni hashtag, koji će zajednica koju privučete moći da koristi.

Takođe, vaši pratioci mogu da retweet-uje vaše objave i tako je šire ka većem broju korisnika. Naravno, korišćenje društvenih mreža ne menja potrebu za posedovanjem sopstvenog web sajta vaše firme! Društvene mreže koristite isključivo kao mesto na kome ćete postavljati objave koje će upućivati na vaš sajt.

3 Comments
 1. webmaster

  07/10/2016 at 08:47

  Kako reklamirati, lako! Televizija, udarni kanali, udarne emisije, najbolji termini u što većim količinama. Radio emisije, najslušanije radio stanice, udarne emisije, udarni temrini, u što većim količinama. Štamapni mediji: najčitanije novine, po mogućstvu na naslovnicama. Intenret marketing, najbolje firme za optimizaciju sajta za pretraživače, SEO. AdWords sa neograničenim budžetom. Facebook kampanje sa neograničenim budžetom. Za početka sasvim dovoljno bi bilo primeniti ove mere.

 2. Solis

  08/10/2016 at 09:28

  treba odabrati jednu ilimax dve socijalne mreze (na pr FB i twitter), ako su previse razvodnjava se kampanja. G+ je cudna mreze koja se nije razvila kako treba, Pintarest je komplikovan, Instagram je dobar, reddit nije se rasirio na nasem podrucju, tubmlr isto tako, ostale mreze bez mnogo uticaja. LinkedIn je dobra mreza ali najveci uspeh je stvario kada nije dopustao komercijalne reklame, posle su promenili, ako nastave tako sledi im pad

 3. Agent

  20/10/2016 at 10:08

  Svaka agencije za nekretnine treba da ima konkurentan agencijski sajt za nekretnine, koji izmedju ostalog podrazumeva i mogućnost izvoza aktivnih podataka o nekretninama putem XML fajla. Taj XML fajl bi automatski sinhronizovali portali za nekretnine. Nekli od portala koji uspešno saradjuju sa agencijama za nekretnine u pogledu sinhronizacije oglasa putem XML fajla su: srbijaspace.com, nekretninebre.com. Većina onih koji traže nekretnine prvo pretraže portale za nekretnine, pre nego što se odluče za jednu ili više agencija za nekretnine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *