Kako reklamirati nekretnine na internetu?

Društvene mreže, kao alat marketinga, su se pokazale kao odlične za skoro sve grane u biznisu, a još bolji rezultat u sferi nekretnina. Njihov uticaj na vaš biznis u ovoj oblasti može da se ogleda u više uspešno realizovanih poslova i na još bolju komunikaciju sa klijentima. Po nedavnom sprovedenim istraživanjima koja se tiču korišćenja društvenih mreža za promovisanje nekretnina, ističe se da se društvene mreže koriste najviše za povećanje vidljivosti biznisa, potom za izgradnju odnosa i umrežavanje, besplatno oglašavanje i za promovisanje oglasa. Danas postoji mnoštvo društvenih mreža koje imaju različiti koncept i status na internetu.

promocija-poslovanja-na-internetu

Zato se možda pitate – a koje društvene mreže onda koristiti? Generalna preporuka je – na najveće i najkorišćenije, a pogotovo ukoliko su sfera vašeg biznisa nekretnine Beograd, nekretnine Novi Sad ili generalno nekretnine u Srbiji. Stoga, prvo ćemo se osvrnuti na najveću društvenu mrežu, odnosno Facebook. Ovu društvenu mrežu je dobro koristiti zato što preko stranice vaše firme na njoj možete da povećate saobraćaj ka vašem sajtu, a takođe možete da ostvarite direktan kontakt sa vašim potencijalnim kupcima. Bitno je da na najbolji način promovišete vašu ponudu i neke interesantne informacije o vašoj firmi, upravo kroz tu stranicu. Preporuka je da ne pretrpavate stranicu sa informacijama koje su bitne samo onim ljudima koji su zainteresovani za kupoprodaju nekretnina, nego da najviše dvaput nedeljno objavite sadržaj koji se tiče specifične nekretnine, a da ostalim danima delite sadržaj koji će biti interesantan širem auditorijumu (dakle, ne samo „sigurnim“ kupcima). Na taj način ćete biti u konekciji sa trenutnim kupcima, ali i sa potencijalnim kupcima.

prodaja-nekretnine

Nakon Facebook-a, korisno je koristiti Linkedin kao mrežu za predstavljanje vašeg sadržaja potencijalnim kupcima. Linkedin je profesionalna mreža, koja iz godine u godinu beleži snažan rast, te zbog toga predstavlja idealno mesto za razmenjivanje informacija. Imajući u vidu da na ovoj mreži postoji mnogo grupa koje se bave nekretninama, može da vam posluži i kao mesto za razmenu poslovnih informacija i nalaženje inovacija u ovoj oblasti. Google+ je izuzetno cenjena društvena mreža što se tiče marketinga. Zašto? Jednostavno – zato što je u vlasništvu Google-a, a kako većina nas koristi Google pretragu u svakodnevnom korišćenju interneta, jasno je da će Google objavama na svojoj mreži dati prednost i bolje indeksiranju u odnosu na objave sa drugih društvenih mreža. Što se Twitter-a tiče, bitno je da animirate publiku i da dobijete angažovane pratioce. Bilo bi izuzetno dobro da kreirate sopstveni hashtag, koji će zajednica koju privučete moći da koristi.

Takođe, vaši pratioci mogu da retweet-uje vaše objave i tako je šire ka većem broju korisnika. Naravno, korišćenje društvenih mreža ne menja potrebu za posedovanjem sopstvenog web sajta vaše firme! Društvene mreže koristite isključivo kao mesto na kome ćete postavljati objave koje će upućivati na vaš sajt.