Ako rešite da kupujete/prodajete nekretnine…

 

Ukoliko imate želju i čvrsto ste rešeni da promenite mesto vašeg stanovanja, potrebno je da to (radi vašeg dobra i sigurnosti) uradite na pravi način, uz konsultacije sa onima koji su umesni u tim poslovima. To važi za sve nekretnine, gde god želite da ih kupite/prodate (nekretnine Beograd, nekretnine Novi Sad, nekretnine Novi Pazar,  itd.). Jer, ukoliko ste zaposleni i imate puno obaveza, realno je da nećete stići da sve odradite sami. Veoma je teško da kvalitetno organizujete vreme (i vaše i tuđe). A treba uraditi dosta stvari, kao što su odabir nekretnina, njeno proveravanje, finansiranje, ugovaranje, plaćanje, selidba, iseljavanje, radovi na instalacijama, kupovina, menjanje, montiranje, lakiranje, krečenje, farbanje, lepljenje, i tek na kraju useljavanje u novu nekretninu. Ovo su samo neke od aktivnosti koje se vrše prilikom kupoprodaje nekretnina, kojih se svako možete setiti u momentu i koje su predvidljive. Pored toga, ima još mnogo aktivnosti koje su nepredvidljive, te je potrebno da vas neko kvalitetno vodi kroz celokupan proces kupoprodaje i da vas pripremi dobro za sve što predstoji u njemu. Veoma je bitno kako ćete se pripremiti za sva moguća pitanja koja će biti postavljena u ovim aktivnostima.

nekretnine-novi-sad

Može se desiti da vam ne idu sve strani onako kako ste planirali, da ne shvatite svoje potrebe na pravi način, a u pitanju je izuzetno bitna životna stvar – rešavanje vašeg stambenog pitanja. Neki od saveta koji mogu da vam pomognu u kupoprodaji nekretnina su:

 

  • Pravilno definišite svoje potrebe, koliki prostor vam je potreban, i bićete bliži željenoj nekretnini.
  • Analizirajte svoje finansijske mogućnosti i mogućnosti finansiranja kod banaka i drugih organizacija, da biste znali sa kojim sredstvima raspolažete.
  • Ukoliko niste dovoljni iskusni u ovim poslovima, obavezno povedite sa sobom nekoga ko se u njih razume, da bi mogao da vas kvalitetno uputi.
  • Kada odlučite da razgledate neku nekretninu, obavezno se najavite. Kao što želite da neko poštuje vaše vreme, morate da poštujete i tuđe.
  • Pitajte sve što vas zanima, da biste stekli što bolji uvid u prednosti i mane nekretnine za koju ste zainteresovani.
  • Ne odustajte – ukoliko nekretnina koju ste upravo pogledali ne ispunjava vaša očekivanja, ne očajavajte, možda već narednu možete nazvati svojim novim domom.